• Sander

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Sander heeft ontvangen van andere leden.

  T-Mobile Thuis moderator
  1369 Reacties
  Allrounder

  Allrounder

  Auteur

  6 februari 2017, 10:25

  - Topic starter
  Wifi wordt steeds belangrijker in ons leven. We kunnen bijna niet meer zonder. Dan mag het natuurlijk niet traag zijn of zomaar wegvallen. Dit topic is hèt hulpmiddel om bij jou thuis de Wifi supersnel en stabiel te krijgen!

  Internet bekabeld
  Voordat je aan de slag gaat met je Wifi, controleer eerst de bekabelde internetverbinding. Dit is een voorwaarde voor de werking van de Wifi. Als het internet met een bekabelde verbinding ook niet optimaal is, dan zal dat eerst onderzocht moeten worden.

  Uitleg over Wifi
  De sterkte van de Wifi hangt af van enkele zaken. Bijvoorbeeld de afstand tot het modem, een blokkade (muren) of een netwerk van de buren. Omdat ieder huis en situatie weer anders is, is voor iedereen de puzzel ook weer anders. We kunnen niet alles aanpassen, maar we hebben natuurlijk wel tips! De grootste vijanden van Wifi zijn water en metaal. Zet je modem dan ook niet achter een aquarium of luidspreker, maar op een vrije plek. Heeft je modem antennes? Plaats er dan eentje omhoog en de andere plat.  Frequenties
  Veruit de meeste winst is te halen met het aanpassen van de Wifi frequentie. Net als bij radio kunnen twee zenders elkaar verstoren. Stel nou dat het netwerk van de buren of een babyfoon precies op de frequentie van jouw wifi zit, dan kan jouw Wifi wegvallen. In Nederland heb je keus uit 13 kanalen met een eigen frequentie. Omdat aangrenzende kanalen elkaar ook storen, kun je het beste kanaal 1,6 of 11 gebruiken. Probeer ze alle drie in de avond uit (drukste periode) en kies dat kanaal dat het beste resultaat geeft bij jou. Test gedurende enkele uren. Voor hulp bij het kiezen van je kanaal klik op 'Toon inhoud'.

  App
  Om te kijken op welk kanaal jouw buren zitten, kun je gebruik maken van deze app van de Google store. Let op: ook al zie je dat jouw buren op kanaal 1 zitten, je zult hier pas hinder van hebben als ze het netwerk daadwerkelijk gebruiken. Ook zijn bluetooth apparaten niet zichtbaar op deze app, maar kunnen wel interferentie veroorzaken. Een leuke app, maar niet waterdicht dus.


  Hoe pas ik het kanaal aan?
  Bij ieder merk modem, is het aanpassen van zo’n kanaal net iets anders. Hieronder staan onze modems met uitleg.

  Draytek Vigor
  Om via de Draytek router het kanaal aan te passen ga je als volgt te werk
  1. Open je internetbrowser en ga naar http://192.168.1.1. terwijl je verbonden bent via een internetkabel met de router (Wifi kan ook, maar aangezien de Wifi niet heel stabiel is, anders was je hier niet, kan het zijn dat de verbinding wegvalt, voordat je het kan wijzigen).
  2. Vul bij de gebruikersnaam en wachtwoord "user" in.
  3. Klik links in het menu op "Wireless LAN"
  4. Klik op "General Setup"
  5. Bij "Channel" kan je het kanaal wijzigen naar een ander kanaal. Onze voorkeur gaat uit naar kanaal 1, 6, en 11. (Houd de modus op mixed!)
  6. Klik op "OK".
  Huawei HG659
  1. Vul in de adresbalk van je browser het volgende in: http://192.168.1.1 en druk op enter.
  2. Gebruikersnaam en wachtwoord staan op de sticker aan de achterkant van het modem. Voer deze in en druk op enter. Je bent nu in het hoofdscherm aanbeland.
  3. Ga naar thuisnetwerk.
  4. Klik op geavanceerde instellingen voor het aanpassen van het wifi-Kanaal:
  5. Wijzig het gewenste kanaal voor de 2,4 GHz band of de 5 GHz band en klik daarna op opslaan.
  6. Het kanaal is hiermee gewijzigd.

  Sitecom of TP-Link
  Sitecom WLR4004
  Om via de sitecom router het kanaal aan te passen ga je als volgt te werk.
  1.Neem plaats achter een computer die verbinding heeft met de router en internet (graag via een kabel verbinding maken)
  2.Open Internet Explorer, tik in de adresbalk http://192.168.0.1 en druk op Enter
  3.De gegevens staan op een sticker op de router (deze kan onder het voetje van de router verstopt zitten!). Achter SSID staat de netwerknaam(ook wel gebruikersnaam) en achter WPA2 staat het wachtwoord. Werkt dit niet? Probeer dan de username: admin
  4.Klik op 'Wireless Settings'
  5.Klik op 'Basic'
  6.Verander Channel naar een ander kanaal (bijvoorbeeld '1')
  7.Klik op 'Apply'
  8.Als je deze stappen volgt, en een minuut wacht, kun je met de computer opnieuw verbinding proberen te maken.

  TP-Link TL-WR1042ND of TL-WR1043ND
  Om via de TP-link router het kanaal aan te passen ga je als volgt te werk
  1.Verbind de computer met het netwerk (Het liefste via een internet kabel)
  2.Ga naar de volgende pagina: http://tplinklogin.net
  3.Voer de gebruikersnaam en wachtwoord in waar naar gevraagd wordt. Standaard staan deze beiden op "admin".
  4.Selecteer "Draadloos".
  5.Ga naar "Draadloze instellingen"
  6.Verander het kanaal.
  7.Klik op "Opslaan". De router zal nu herstarten om de wijzigingen op te slaan.


  Zelf je Wifi ontvangst verbeteren met extra hardware
  Er zijn verschillende manieren om zelf je Wifi ontvangst zo óptimaal mogelijk te maken:

  Draadloze Wifi versterker
  De eerste optie is een Wifi versterker. Idealiter plaats je de Wifi versterker net op de grens waar de sterkte van het Wifi signaal minder begint te worden. De versterker pakt het signaal dan op en zendt deze door. Het nadeel van een versterker is dat deze niet tegelijkertijd kan zenden en ontvangen wat in de praktijk betekent dat de snelheid die je kan halen via Wifi minder wordt naarmate je meer versterkers gebruikt. Het bereik van je Wifi signaal wordt hierdoor wel groter. Als je bijvoorbeeld een beter bereik boven wil hebben dan kan je de Wifi versterker het beste daar plaatsen waar de versterker de beste ontvangst heeft. Vanuit dat punt zendt de versterker het signaal dan weer door naar de rest van de verdieping. Je kan de sterkte van het Wifi signaal in kaart brengen via een app zoals Wifi Analyzer of programma's voor op je laptop zoals Netstumbler.

  Bekabelde Access Point
  Een andere mogelijkheid is om een Access Point te plaatsen, deze sluit je dan bekabeld aan op je modem en de Acces Point zendt dan zelf een nieuw Wifi signaal uit. Op die manier heb je geen snelheidsverlies maar het nadeel hiervan is dat je alsnog met internetkabels moet gaan werken. Het gebruik van kabels kan je eventueel omzeilen door gebruik te maken van Powerline adapters, het internetsignaal loopt dan via je stroomnet in de woning. Het elektriciteitsnet is hier alleen niet specifiek voor ontworpen dus dit kan storingsgevoelig zijn, vooral wanneer beide adapters niet op dezelfde 'groep' zijn aangesloten. Hier bieden we daarom dan ook geen ondersteuning op.

  Eigen router achter het modem
  Als laatste kan je je eigen router achter ons modem aansluiten en de Wifi op je modem uitschakelen. Je router doet dan dienst als Wifi punt. Je haalt het beste resultaat wanneer je de router zo centraal mogelijk zet ten opzichte van waar je bereik wil hebben. Wil je bijvoorbeeld het beste bereik op de eerste verdieping? Plaats de router dan centraal op de eerste verdieping, het liefst vrij van zaken die het signaal kunnen verstoren zoals je centrale verwarming en andere apparaten die ook een signaal uitzenden (denk dan aan bijvoorbeeld een babyfoon). Hoe je je eigen router aan kan sluiten vind je in dit topic. Let op: We kunnen geen ondersteuning bieden op je eigen apparatuur, omdat wij geen zicht hebben op de werking en aansluiting hiervan maar je kan vraag uiteraard altijd stellen in het Community topic, dan kijken we graag met je mee!

  Met het gebruik van 5 GHz haal je hogere snelheden maar het bereik van het 5 Ghz signaal komt minder ver dan het 2,4 Ghz signaal. Is je bereik goed? Dan heeft 5 Ghz zeker de voorkeur!


  Wil je jouw netwerknaam of je Wifi wachtwoord aanpassen, klik dan hier.

  Heb je nog vragen? Schroom niet en stel ze hier! :cool:

  Succes!

  Er bleek begin 2018 een issue met de Google (Chrome)cast. Deze verstoorde je Wifi signaal. Gelukkig is dit inmiddels verholpen door een update! Lees er alles over in dit topic: Google cast veroorzaakt wegvallende wifi.

  1
  Quote
 • Dick99999

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Dick99999 heeft ontvangen van andere leden.

  is een Master Poster
  15 Reacties

  15 februari 2017, 14:42

  "Om zo min mogelijk overlast te hebben adviseren wij dan ook om een ander kanaal te pakken als de andere netwerken in jouw buurt."

  Zou dat niet zoiets moeten zijn als: Kies bij 2.4 GHz voor het minst bezette kanaal 1,6 of 11. Achtergrond : alle andere kanalen storen elkaar onvoorspelbaar. Maar, als buren de kanalen 1, 6, of 11 'delen' zorgt het WiFi protocol voor een eerlijke verdeling mochten 2 buren tegelijkertijd data willen verzonden of ontvangen.
  0
  Quote
 • Renald77

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Renald77 heeft ontvangen van andere leden.

  is een Master Poster
  11 Reacties

  16 februari 2017, 05:24

  Zag net je goede uitleg al ben ik zelf nog een leek op dit gebied, als hij het maar doet denk ik maar. Echter, wat ik nu toch weleens wil weten, wanneer heeft het zin om het 5ghz netwerk te gebruiken? Klinkt alsof het heel snel is, maar in de praktijk is het bijna langzamer.

  Al zit bijna niemand van m[n buren op zo'n frequentie zag ik op een wifi analyzer.

  Wellicht kun je eea uitleggen

  Gr Renald
  0
  Quote
 • Gino

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Gino heeft ontvangen van andere leden.

  Oud T-Mobile Thuis moderator
  60 Reacties
  Allrounder

  Allrounder

  16 februari 2017, 15:11

  @Dick99999 Dat is een goede toevoeging aan het topic, ik heb dit dan ook meteen aangepast! Bedankt voor je input :cool:

  @Renald77 De Wifi kan het zeker doen, maar soms kan het beter! Vaak is de 5GHz frequentie minder druk, zoals jij ook waarschijnlijk ziet op de Wifi analyzer. Je kunt het beste zoveel mogelijk apparaten op 5GHz gebruiken. Vaak werkt 2.4GHz beter over lange afstanden en 5Ghz beter over korte afstanden, hierdoor zie je vaak ook minder 5GHz netwerken in de buurt.
  0
  Quote
 • Angelique1605

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Angelique1605 heeft ontvangen van andere leden.

  is een Top Poster
  8 Reacties

  22 februari 2017, 16:42

  Uhhhh...ik vind dit allemaal veel te ingewikkeld. Ik ga zeker geen computer verbinden met het netwerk. Ik krijg alleen van het doorlezen al hoofdpijn en dit soort dingen gaat bij mij grandioos verkeerd en dan weet ik niet meer wat ik moet doen. Ik bel de helpdesk wel. Zag dat er ook op afstand hulp mogelijk is en dat er een WiFi-versterker bij je geplaatst kan worden. Dat lijkt mij een veel beter idee.
  0
  Quote
 • Kaassausje
  Klantexpert
  6525 Reacties

  22 februari 2017, 17:48

  @Angelique1605

  Je hebt bovenstaande al aangegeven in je eigen topic. Het is niet de bedoeling dat je hetzelfde kenbaar maakt in meerdere topics, da's tegen de huisregels van het forum. Zou je daar in de toekomst aan willen denken? Alvast bedankt. :)
  1
  Quote
  Medeklant, geen medewerkster.
 • Angelique1605

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Angelique1605 heeft ontvangen van andere leden.

  is een Top Poster
  8 Reacties

  22 februari 2017, 18:34

  @Kaassausje
  Dat wist ik niet. Evenzogoed vind ik het onnodig om hiervoor als een kleuter op min vingers getikt te worden. Ik begrijp ik echt niet waar sommige mensen de tijd vandaan halen om anderen op hun vergissingen te wijzen.
  2
  Quote
 • David

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten David heeft ontvangen van andere leden.

  T-Mobile Moderator
  12591 Reacties
  Allrounder

  Allrounder

  Netwerk Expert

  Netwerk Expert

  Samsung Expert

  Samsung Expert

  Apple Expert

  Apple Expert

  Sony Expert

  Sony Expert

  23 februari 2017, 11:22

  Hi Angelique,

  Wij vinden het juist heel fijn dat wij een groep Klantexperts hebben die ons hierbij kunnen helpen. Zij zorgen ervoor dat het forum overzichtelijk blijft en helpen daarnaast ook onwijs veel forumleden met hun vragen. Zij krijgen van ons dus ook de vrijheid om anderen te corrigeren als de huisregels niet nageleefd worden.

  Als je twijfelt, dan kun je de huisregels ook op deze pagina doornemen. Op jouw eerdere reactie zal zo snel mogelijk gereageerd worden!
  0
  Quote
 • Angelique1605

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Angelique1605 heeft ontvangen van andere leden.

  is een Top Poster
  8 Reacties

  23 februari 2017, 11:52

  Hi David,
  Prima! Ik heb gisteravond contact gehad met de helpdesk. Zij hebben op afstand de boel doorgemeten en de frequentie aangepast. Ik heb nog niet kunnen constateren of dit daadwerkelijk geholpen heeft (de verbinding is niet altijd slecht) maar ik ga het ondervinden de komende tijd.
  Vr.gr.
  Angelique
  0
  Quote
 • Xiphias

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Xiphias heeft ontvangen van andere leden.

  Doet lekker mee
  13 Reacties

  3 maart 2017, 19:54

  Ik heb sinds gisteren T-Mobile Thuis, en helaas kreeg ik een Draytek Vigor 2130FVn router, en die ondersteunt helaas alleen 2.4GHz.

  De 2.4GHz-band is hier in de buurt heel druk, dat werkt dus niet goed. Ik heb nu mijn eigen router er maar achter gehangen als access point, die ondersteund wel 5GHz WiFi.

  De voordelen van 5GHz WiFi zijn:
  • Meer kanalen (27 voor 5GHz vs. 13 voor 2.4GHz)
  • De kanalen overlappen niet met elkaar (op 2.4GHz overlapt elk kanaal aan beide kanten met twee andere kanalen. Kanaal 1 overlapt met 1-3, kanaal 6 met 4-8 en kanaal 11 met 9-13). Van andere access point op een van die overlappende kanalen kan je dus storing kringen.
  • Het heeft een kleiner bereik. Dat klinkt als een nadeel, maar kan ook een groot voordeel zijn, want de netwerken van de buren kunnen je veel minder storen omdat het signaal niet zo ver komt

  Bij niet te grote appartementen met veel buren is 5GHz dus zeker aan te raden boven 2.4GHz. Als al je apparaten 5GHz. ondersteunen kan je de 2.4GHz ook uitzetten, dat scheelt weer storing voor je buren die dat nog wel gebruiken.
  0
  Quote
 • TAVL

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten TAVL heeft ontvangen van andere leden.

  is een King Poster
  96 Reacties

  8 maart 2017, 09:00

  Mooi topic. Jammer dat je bij glas geen modem/router krijgt dat 5ghz ondersteund. Dat zou meer van deze tijd zijn. Hier is het in de wijk behoorlijk druk en een goed kanaal vinden is lastig. Mijn voorkeur zou daarom echt 5ghz zijn. Biedt T-Mobile hier oplossingen voor? Bijvoorbeeld in het kader van WIFI garantie?
  1
  Quote
 • Jeroen

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Jeroen heeft ontvangen van andere leden.

  Oud T-Mobile Thuis moderator
  103 Reacties
  Allrounder

  Allrounder

  10 maart 2017, 13:54

  Hoi TAVL,

  Een monteur kan bij een Wifi garantie bezoek besluiten een repeater op te hangen. Deze repeater ondersteunt ook de 5 Ghz frequentie.
  0
  Quote
 • Ronaldl8

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Ronaldl8 heeft ontvangen van andere leden.

  is een Top Poster
  28 Reacties

  11 maart 2017, 22:12

  Hoeveel wifi apparaten kun je eigenlijk aansluiten op de draytec vigor 2132FVn want ik heb er momenteel 6 en als er gasten zijn kon dat wel eens wat meer worden. Ik kan dat namelijk nergens in de beschrijvingen terugvinden? en ik zou dan denken dat ik dan wat tekort ga komen.
  0
  Quote
  Word niet boos ik ben ook maar klant en probeer alleen te helpen!!

Reageer op dit bericht

Bezig met uploaden:
0%
Bladeren
Als de URL correct is, zal hier een voorbeeld verschijnen. Grote afbeeldingen duren soms iets langer voordat deze geladen zijn.
Afbeeldingen (0)
Video (0)
Emoticons
 • :D
 • :?
 • :cool:
 • :S
 • :(
 • :@
 • :$
 • :8
 • :)
 • :P
 • ;)